Lekker rennen door het bos...
Hier kan ik me echt uitleven...
Wanneer gaan we weer?

Mijn naam is Saskia Markx en ik ben drijvende kracht en eigenaresse van Dogs&JOY. Ik ben geboren op 1 december 1988 in Lelystad, waar ik nu nog steeds woon.

Ik ben altijd al dol geweest op dieren, maar vanaf het moment dat ik mijn eerste eigen pup (Joy) kreeg is mijn passie voor honden steeds meer gaan groeien. Met haar is het allemaal begonnen en ik vond het dan ook toepasselijk om mijn bedrijf naar haar te vernoemen.

Ik liep met Joy namelijk tegen wat opvoedvraagstukken aan, waardoor ik mij meer ben gaan verdiepen in hondengedrag en het trainen van honden. Ik heb verschillende cursussen en hondensporten met haar beoefend en raakte helemaal verslingerd aan het trainen. Mijn behoefte aan meer kennis over hondengedrag werd nog groter, en daarom ben ik bij de Martin Gaus Academie verschillende opleidingen gaan volgen. Toen ontstond al snel de wens om van deze inmiddels uit de hand gelopen hobby mijn beroep te maken. 

Ik ben mijn carrière in de hondenwereld begonnen in dienst van een hondenuitlaatservice. Ik heb daar ontzettend veel geleerd over roedelgedrag en lichaamstaal van honden. Het is heel mooi om te zien hoe verschillende type honden met elkaar communiceren en van elkaar leren, en hoe de wat verlegen hondjes binnen de groep zelfverzekerder kunnen worden terwijl het gedrag van de stoere rauwdouwers wat ingedamd kan worden.

Al snel ben ik ook les gaan geven op een jachthondenschool, en later op de Martin Gaus Hondenschool Lelystad, waar ik nu nog steeds werkzaam ben. Ik haal erg veel voldoening uit het werken als instructeur. Ik vind het een hele mooie uitdaging om een hondeneigenaar en zijn hond dichter bij elkaar te brengen. Door het overbrengen van mijn kennis en ervaring geef ik de hondeneigenaar meer begrip en inzicht in het gedrag van zijn hond, en de handvatten om dit op de juiste manier te begeleiden.

Uiteindelijk ben ik ook gaan werken als hondentrainer op de Martin Gaus Hulp- en Geleidehondenschool. Ik heb hier veel geleerd over het trainen van honden en deed dit werk met veel plezier. Toch begon het idee van het hebben van een eigen bedrijf steeds meer te lonken, waardoor ik uiteindelijk de knoop heb doorgehakt en Dogs&JOY ben gestart!

 U kunt mij bereiken op telefoonnummer: 06 - 27 07 10 86 of via mijn contactformulier.